© Copyright 2012. All Rights Reserved.
Zoals met veel dingen, waar té voor staat is té veel zonnen niet goed.
Zon met mate, niet langer dan de aangegeven hoeveelheid minuten per keer en niet vaker dan 1 a 2 maal per week.
Een beschermende bril is verplicht onder de zonnebank.
Gebruik van zonnebanken kan huidkanker veroorzaken, hetzelfde voor de buitenzon.
Laat daarom jaarlijks uw huidvlekjes controleren bij de arts of dermatoloog.
Dit kan men beter vermijden, om de dagelijkse dosis UV-stralen niet te overschrijden en daardoor een zonnebrand op te lopen. Per dag mag u niet meer dan uw persoonlijk afgestemde dagelijkse hoeveelheid zonlicht (1 MED= Minimale Erytheem Dosis). Dit krijgt u doorgaans per studiobezoek. Dus niet 's morgens op de zonnebank en dan 's middags buiten zonnen.
De zogeheten ‘0,3-norm’ wordt gecontroleerd en gehandhaafd door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De norm stelt onder meer dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3 W/m2. De professionele bruiningslampen in onze zonnestudio zijn hierop afgesteld.
We raden af om te zonnen tijdens de zwangerschap.
Van de zon of zonnebank kan men een zwangerschapsmasker krijgen.
Onze zonnebanken worden allemaal met de hand bediend.
Dat wil zeggen dat je zelf bepaald wanneer je de bank open of dicht doet, het gaat niet automatisch.
Je kunt de kap een stuk (of helemaal) open laten staan, maar dit heeft wel effect op je bruiningsresultaat.
Het antwoord is nee. Kinderen onder de 18 jaar zijn niet toegestaan onder de zonnebank.
Teveel zonlicht in de jeugdjaren kan het ontstaan van moedervlekken tot gevolg hebben doordat beschadigde cellen zich delen omdat de kinderhuid nog groeit. Dit doet het risico om op latere leeftijd huidkanker te krijgen toenemen.
Smeer uw kinderen daarom ook goed in met een hoge SPF in de buitenzon om verbranding en beschadiging van de cellen te voorkomen.
Personen met een bleke huid, huidtype 1, worden ook verboden de zonnebank te gebruiken.
Als deze medisch of dermatologisch getest zijn, is er geen enkel bezwaar. Niet geteste bruiningspillen of -crèmes zijn af te raden.
Nee, in de zon zal u een anti-zonnebrandmiddel met een beschermingsfactor gebruiken om verbranding te voorkomen.
Een zonnebankcrème kan wel voordelen hebben tegen het uitdrogen van de huid.
Ja, het bruiningsproces verloopt precies hetzelfde en het maakt voor de huid niet uit of de UV-straling van de zon of van de zonnebank komt.
De sterkte van zonneapparatuur kan onderling wel verschillen waardoor u onder het
ene apparaat sneller bruin wordt dan onder het andere.
Tot ongeveer 2 tot 4 weken na het laatste zonnebad. Ingevolge het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten. Na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig hernieuwd. Door geschikte verzorging - met bv speciale zonnecosmetica - kan de bruine kleur van de huid langer behouden blijven.
U kan 1 tot 2 keer per week een zonnestudio bezoeken.
We raden wel aan een lange periode, vb in de winter uw huid te laten rusten en geen UV straling van de zon of zonnebank te benutten.
De binnenkanten van armen en benen bruinen minder goed omdat zij minder pigmentvormende cellen bevatten. Ook het gelaat bruint niet zo goed, vanwege de dikkere hoornlaag, speciaal ter bescherming tegen UV-B stralen. Zomersproeten en pigmentvlekken bevatten bijzonder veel bruiningspigmenten en worden daarom veel sneller donker dan andere huidpartijen. Huidpartijen in contact met het ligvlak hebben, vanwege de druk, een minder goede doorstroming van het bloed. Een zuurstoftekort kan tot een beperktere kleuring van de melaninepigmenten leiden. Voor een bruine teint "zonder witte drukplekken", zijn daarom vooral zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken geschikt.
Een lichte zonnebrand kan men het beste langzaam laten verdwijnen. Dat betekent: enkele dagen zonnepauze, de huid met hydraterende huidverzorgingsproducten behandelen en veel drinken.
Als u naar het strand bent geweest gaat u toch ook douchen?
Het bruiningsproces speelt zich af IN de huid en niet erop.
U kunt uw kleur er dus niet afwassen.
Wanneer u een zonnecosmetica gebruikt met een bronzer (zelfbruiner) is het wel verstandig een paar uur te wachten dit i.v.m. de inwerking van de crème en de optimalisering van de bronzer.
Gebruik na het douchen wel een aftersun of bodylotion tegen uitdroging van de huid.
Na verloop van tijd zullen alle tatoeages iets slijten en verbleken, maar dat is niet een direct gevolg van ultraviolette straling. Wel kunnen sommige kleuren inkt, met name groen en rood, in combinatie met zonlicht een allergische reactie oproepen. Blijkt dit het geval, dan kunt u tatoeages in de zon of op de zonnebank het beste afdekken of beschermen met een anti-zonnebrandmiddel met een hoge tot zeer hoge bescherming (SPF van 50).
Is uw vraag niet beantwoord bel gerust naar 0477 / 72 85 11.